Alunul


Tonda Gentile delle Langhe.


Mountain View

Tonda Gentile delle Langhe. este caracterizat printr-o coaja foarte tare cu miez complet plin ceea ce permite randamente bune după decojire (40% - 50%). Este deosebit de apreciat de către industria de cofetărie pentru parametrii săi de calitate, cum ar fi forma sferica a semintelor, un gust excelent si aromă după prăjire, decojirea si curatarea de prisperma foarte usoara, depozitarea de lunga durata. Produsul final care rezultă este reprezentat de alune cu coajă sau produse de cofetărie, cum ar fi giunduja, tort de alune, crema de alune, nuga unde alunele sunt ingredientul esential si exprimă cele mai multe dintre caracteristicile lor.

Alunele pe langa un continut semnificativ de aminoacizi esentiali si vitamina E,sunt deosebit de bogate în lipide, cu un aport caloric de 700 kcal pe 100g de alune uscate. În particular, fractia lipidică constă în mai mult de 40% acizi grasi mononesaturati (cum ar fi acidul oleic) si are cel mai mare raport mononesaturate / polinesaturati decât alte fructe uscate. Studii recente par să demonstreze efectele pozitive ale consumului regulat de alune asupra sănătătii umane. Si  de fapt, s-a confirmat faptul că o dietă bogată în acid oleic (acelasi acid gras prezent în uleiul de măsline extra virgin) mentine asa-numitul" colesterol rau "din sange la un nivel scăzut, precum si cresterea nivelului de colesterol" bun ", care prin efectul său protector asupra membranelor celulare oferă o apărare importantă a patologiilor vasculare. Mai mult decât atât, pentru continutul ridicat de tocoferoli, inclusiv vitamina E, alunele oferă o contributie considerabilă la agenti antioxidanti încetinesc îmbătrânirea tesuturilor.



Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
  • Alunul
  • Cultivarea Alunelor
  • Intretinerea
  • Combaterea Bolilor
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
  • Recoltarea si Valorificarea CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com



































    Persoane de contact si asistenta
    Nume Prenume: Nuti Lazar
    functia: economist
    e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
    tel: 0724095743
    Nume prenume: George Jorj
    functia: tehnician specialist
    e-mail george@iltartufoalba.ro
    tel: 0726255503
    Detalii pentru comenzi,
    produse cu trufe,retete
    culinare pe baza de trufe:
    Nume prenume: Dan Nicoleta
    e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
    Tel: 0726255504

    Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

    Nume prenume : Simon Nicoleta

    Tel.:  00359876900372
    kunti2009@yahoo.com