Alunul

Tonda di Giffoni.

Mountain View

Caracteristicile distinctive ale "Giffoni" IGP sunt reprezentate: de la forma perfect rotunda a semintelor, care are miezul alb, gust aromat, cu perisperma subtire si usor detasabilă . Este, de asemenea, deosebit de potrivit pentru prăjire, datorită facilitații de exfoliere, chiar si pentru dimensiunea medie si omogenă a fructelor. Pentru aceste caracteristici valoroase, este deosebit de adecvat pentru prelucrarea industrială si, prin urmare, se solicită cu fermitate din industriile pentru productia de celuloză si cereale, precum si, ca materie primă, pentru prepararea consumului mare de specialităti de cofetărie. În zona de origine este, de asemenea, utilizat ca ingredient în prepararea unei game largi de delicatese, cum ar fi: prăjituri, plăcinte, înghetată, creme, precum si mâncăruri neobisnuite paste si chiar lichior de alune.

 

Dar "Giffoni alună" este deosebit de adecvat, din cauza formei si a calitătii fructelor, pentru consum direct, fie în coajă că, mai ales miez decojit, si este această formă de consum, care a stimulat un interes reînnoit nou pentru un astfel de produs. Neteda sau acoperite cu ciocolată, miere sau nuga, de "aluna Giffoni" câstigă, chiar si în străinătate, favoarea consumatorilor.

Mountain View

Fiind un soiuri de mediu timpuriu, recoltarea fructelor începe, de obicei, încă din a treia decadă a lunii august, după care, alunele sunt uscate pentru a le aduce la un continut de umiditate de 5-7%, iar în cele din urmă se depoziteaza într-o zonă rece, ventilata, ferit a de mirosuri si de umiditate.

 

Valoarea nutritivă ridicată a " alunului Giffoni " se consuma si protejează împotriva bolilor cardiovasculare, datorită unei concentratii de substante grase mononesaturate, cum ar fi acidul oleic, care au functia de a limita nivelurilor de colesterol în sânge. De asemenea, este bogat in vitamina E, B, C si minerale precum fier, cupru, zinc, fosfor, sodiu, magneziu si seleniu, fundamental pentru o functionare corectă a sistemului celular.

Tinta principală a fost întotdeauna industria de cofetărie care poate oferi rezultate mai bune chiar si costurile producătorilor, calitatea fructului dand posibilitatea si a consumului direct.Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
 • Alunul
 • Cultivarea Alunelor
 • Intretinerea
 • Combaterea Bolilor
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
 • Recoltarea si Valorificarea CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com  Persoane de contact si asistenta
  Nume Prenume: Nuti Lazar
  functia: economist
  e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
  tel: 0724095743
  Nume prenume: George Jorj
  functia: tehnician specialist
  e-mail george@iltartufoalba.ro
  tel: 0726255503
  Detalii pentru comenzi,
  produse cu trufe,retete
  culinare pe baza de trufe:
  Nume prenume: Dan Nicoleta
  e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
  Tel: 0726255504

  Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

  Nume prenume : Simon Nicoleta

  Tel.:  00359876900372
  kunti2009@yahoo.com